Συγγραφέας

Σωτηρούλα Ζαμπά

Η Σωτηρούλα Ζαμπά γεννήθηκε στην Πάφο το 1980 από πρόσφυγες γονείς. Είναι νυμφευμένη από το 2009 και μητέρα τριών παιδιών. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής – Προδημοτική Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Κύπρου. Επιπρόσθετα κατέχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους, ο πρώτος Master of Arts in Education – Leadership and Management από το Open University of London και ο δεύτερος στα Αναλυτικά Προγράμματα και Διδασκαλία, με κατεύθυνση τη Γλώσσα και Λογοτεχνία από το Frederick University Κύπρου.

Όταν ήταν μικρή ήθελε να γίνει νηπιαγωγός και να βρίσκεται κοντά στα παιδιά. Ακόμη της άρεσε να διαβάζει παραμύθια, αλλά και να ακούει ιστορίες από τον πατέρα της και τον παππού της. Άρχισε σε μικρή ηλικία να γράφει ποιήματα για θέματα που απασχολούν ένα παιδί. Στη συνέχεια έγραφε για σημαντικά γεγονότα που την προβλημάτιζαν. Όταν ήταν φοιτήτρια, εκτός από ποιήματα και μικρές ιστορίες, έγραψε το πρώτο της διήγημα με αφορμή έναν λογοτεχνικό διαγωνισμό.

Από το 2002 εργάζεται σε Δημόσια Νηπιαγωγεία της Κύπρου και ασχολείται με παιδιά πραγματοποιώντας αυτό που πάντα επιθυμούσε. Νιώθει ευτυχισμένη όταν βρίσκεται κοντά στα παιδιά και θεωρεί ως τη μεγαλύτερη ανταμοιβή την αγνή αγάπη που της εκφράζουν με τόση αθωότητα. Συχνά γράφει παιδικά θεατρικά έργα ή προσαρμόζει τη μορφή των κειμένων για παρουσίασή τους σε εκδηλώσεις του νηπιαγωγείου. Η επαφή με τα παιδιά την οδήγησε στη συγγραφή παιδικών παραμυθιών. Ο τρόπος σκέψης τους και η αντίληψή τους για τον κόσμο, αποτελεί πηγή έμπνευσής της.

Όταν γράφει παραμύθια, ταξιδεύει με τους πρωταγωνιστές σαν παιδί και νιώθει πληρότητα και χαρά. Το έργο της «Το μαγικό πινέλο» έχει διακριθεί με το 2o βραβείο σε λογοτεχνικό διαγωνισμό του Ε.Π.Ο.Κ.

Στον ελεύθερο χρόνο της, εκτός από τη συγγραφή, ασχολείται με την ποδηλασία, την κηπουρική, τον χορό και τη φωτογραφική τέχνη. Ακόμη με κάθε ευκαιρία επιδιώκει να κάνει εκδρομές στη φύση και να ανακαλύπτει τους θησαυρούς της. Πιστεύει ότι η επαφή με τη φύση προσφέρει ψυχική ηρεμία και γαλήνη.

Εκτιμά τις απλές στιγμές της καθημερινότητας και πιστεύει ότι εκεί βρίσκεται η αληθινή ευτυχία. Θεωρεί ότι κάθε μέρα αποτελεί μια καινούργια αρχή στη ζωή μας, στους στόχους μας και στα όνειρά μας. Με πίστη και αισιοδοξία ατενίζει το αύριο.

Σωτηρούλα Ζαμπά
© 2023 Powered by

Επικοινωνία

Facebook
Ο ελέφαντας με την κοντή προβοσκίδα
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
sotiroulazamba@gmail.com
  • Ασφαλής συναλλαγή